Alis Advocaten - Uw vennootschap voortaan digitaal oprichten.

Uw vennootschap voortaan digitaal oprichten.

Ondernemen is topsport. Omwille van deze reden, zet het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen in op versoepeling, vereenvoudiging en modernisering. Met betrekking tot dit laatste aspect, kwam deze zomer opnieuw een doorbraak. Sinds 1 augustus 2021 is het namelijk mogelijk om een vennootschap digitaal op te richten. Hiermee is België het eerste Europese land waar ondernemers van deze mogelijkheid kunnen genieten.

Tot voor kort was een bezoek aan de notaris steeds noodzakelijk bij de opstart van een vennootschap. Thans zal u nog wel een bespreking moeten vastleggen met uw notaris, maar dat kan nu ook via een videoconferentie.

Enkel wanneer de notaris een vermoeden heeft dat er identiteitsfraude wordt gepleegd of wanneer er problemen rijzen met betrekking tot de rechtsbekwaamheid of vertegenwoordigingsbevoegdheid van een partij, kan de notaris de fysieke aanwezigheid van een partij eisen. Ook indien u inbreng in natura wenst te doen, kan u best een fysieke bespreking inplannen.

Zodoende kan u in alle overige gevallen de authentieke oprichtingsakte van uw vennootschap digitaal ondertekenen via een nieuw ontwikkeld portaal: StartMyBusiness. Op dit portaal kan u makkelijk inloggen via eID of via itsme. U vult de nodige gegevens in en de notaris kan aan de slag met uw oprichtingsakte. Verder kan u als ondernemer dit portaal ook raadplegen voor tal van nuttige informatie.

 

Wenst u meer informatie over de opstart van een vennootschap? Neem vrijblijvend contact op via het e-mailadres: contact@alisadvocaten.be