Alis Advocaten - Goede afspraken maken goede vrienden.

Goede afspraken maken goede vrienden.

Nog maar net een nieuwe vennootschap opgericht? Samen met een vennoot aan een groot avontuur begonnen? Dit gaat vast gepaard met het nodige enthousiasme, waardoor het opmaken van een duidelijke aandeelhoudersovereenkomst wel eens kan worden vergeten…

Toch mag het belang van zulke aandeelhoudersovereenkomst niet worden onderschat. Aan de start van ieder avontuur, lijken onderlinge problemen tussen vennoten vaak onmogelijk.

Ook bij de uitstap van één van de vennoten in de toekomst, kan een aandeelhoudersovereenkomst soelaas bieden. Zo bevat de aandeelhoudersovereenkomst onder meer via welke methode de waarde van de aandelen kan worden bepaald, of een voorkooprecht dient te worden gerespecteerd, enzovoort. En wat doe je bijvoorbeeld in de situatie dat één van de vennoten plotseling erg ziek wordt, of erger overlijdt?

Omwille van deze redenen, is het wenselijk dat bepaalde principes worden vastgelegd in een overeenkomst, op het ogenblik dat de vennoten in een goede verstandhouding verkeren. Dit om problemen in de toekomst te vermijden.

Bovendien wordt een aandeelhoudersovereenkomst volledig op maat geschreven. Wenst u specifieke rechten en verplichtingen te verwerken in de aandeelhoudersovereenkomst?  Dat kan!

Heeft u recent een vennootschap opgericht of is uw vennootschap al langer actief, maar heeft u nog geen werk gemaakt van een aandeelhoudersovereenkomst? Neem vrijblijvend contact op via contact@alisadvocaten.be. Wij staan u graag bij en bekijken samen de noden van uw vennootschap bij het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst.